Værdier bag recovery

Populært sagt, så navigerer vi mennesker ud fra et indre kompas, der består af vores værdier. Mange af os forventer at kunne leve et liv i balance med os selv og vores omverden. Med meningsdannere, som blandt andet Svend Brinkmann, er det blevet moderne at ”stå fast”, at stå ved sig selv og sin egen livsfilosofi. Men hvordan ved vi, hvad der er det sande for os? Hvordan ved vi, hvad det ”gode liv” indebærer? Det er spørgsmål, som mennesket altid har stillet sig selv, og for at blive bevidst om ens eget personlige værdikompas, er det helt essentielt at reflektere over svaret. 


På kurset ”Værdier bag recovery” tager vi udgangspunkt i protreptikken, der er en samtalepraksis, som kan bruges til at finjustere kompasset ved at undersøge og blive mere bevidst om, hvilke værdier der er mest væsentlige for dig. 

Med protreptikken som snorkel, dykker vi over 5 kursusgange ned i sproget. Vi undersøger, hvad værdier som f.eks. godhed og sandhed indeholder, og igennem forskellige øvelser vil du blive klogere på, hvilke værdier der er vigtige for dig, og hvad de betyder. 
Kursusforløbet kræver ingen forkundskaber andet end nysgerrighed. Du skal hverken være filosof eller synderligt reflekteret, du skal blot have lyst til at tale om og undersøge, hvad forskellige ord og begreber betyder for dig. 

Kursusforløbet er 5 gange ( 4/7,11/7,18/7,1/8 og 8/8) kl 10.00 - 13.00

Facilitatorerne vil være Ása Hrefnudóttir og Bolette Villesen.