Kunsten, recovery og dig

Foto: Petrine Severin

Kunst og kreativitet fremgår ofte i personlige recovery-beretninger, og forskning bakker op om, at kreativitet og arbejdet med kunst har en række positive effekter for mennesker med psykisk sårbarhed. Ud over et recovery-potentiale indfanger kunsten noget almenmenneskeligt, som vi alle kan mødes i. Uanset om man har en psykisk lidelse eller ej, kan vi mennesker mødes om at have et følelsesliv.

På dette forløb har du mulighed for at slippe din indre kunstner fri, lade kreativiteten tage over og gå på opdagelse i farver og former. Alle kan male, tegne, forme og skabe på deres helt egen måde og her er intet rigtigt eller forkert.

Til inspiration for den kreative proces vil der være både dialog om betydningen af kunst i recoveryprocesser og forskellige kunstneriske indslag, der sætter tankerne omkring recoveryperspektivet i gang.

Begge facilitatorer har erfaring med kunst og recovery og har i den grad oplevet, hvilken effekt det kan have at benytte kunsten som recoveryredskab. Rammerne er det stemningsfulde, smukke gamle bibliotek i Kurhuset på PC Skt. Hans og du fylder dem ud med dit helt personlige udtryk.

Der vil være maling, pensler, lærreder m.m. til rådighed. Hvis du har lyst til at bevæge dig over i noget mere skulpturelt eller en installation, skal du medbringe egne materialer.

Der vil være en egenbetaling på kurset på 150 kr. for materialer.

Kususforløbet er 8 gange (23/8 - 11/10) kl 13.00 - 16.00 (mulighed for at arbejde til kl 18.00)

Gruppefacilitator:Nikolaj Brie Petersen og Petrine Severin